Tattoo House by Andrew Maynard

 

Check out how these window stickers act as screening for this home in Australia. It’s quite notable how the architect has considered and met building requirements without sacrificing any design standard, in fact, just the opposite- he’s added to rather than detracted from the building’s overall facade, making it an elegant and beautiful structure.

Every element needed to perform multiple functions for maximum return- hence the kitchen bench becomes part of the stair, and the screening required by council reflects heat and glare away from the expansive windows, neatly eliminating the need for curtains. Council requirements regarding overlooking which dictate a 75% opacity to second-storey spaces are resolved by UV stable stickers rather than expensive and elaborate screening. The tree supergraphic creates playful and ever-changing shadows across the interior spaces and is composed of images taken in the local park.

 

< View all Doors/Windows Prev Post >